zupa krem z awokado i kokosa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

zupa podawana na zimno pachnąca kokosem, jogurtowa

zupa krem z awokado i kokosa

Składniki:

zupa krem z awokado i kokosa

 

  • 1/2 litra warzywnej kostki rosołowej
  • 2 cebule dymki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 średnie awokado
  • 300 gram jogurtu naturalnego bez cukru
  • 150 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta cukru
  • 1/2 cytryny
  • sól

Sposób przygotowania:

zupa krem z awokado i kokosa
Kostkę bulionową wrzuciłam do garnka. Zalałam odrobiną gorącej wody.Wymieszałam i dolałam wodę do objętości 300 ml. Cebulki dymki zsiekałam to samo zrobiłam z czosnkiem( po wcześniejszym obraniu oczywiście). Awokado przekroiłam na połowę i usunęłam pestkę. Miąższ wrzuciłam do miski, wlałam bulion, mleczko kokosowe, oliwę i łyżkę soku z cytryny. Dorzuciłam dymkę, jogurt oraz cukier. Wymieszałam. Zmiksowałam na najwyższych obrotach na kremową zupę.

Tagi:

beza awokado bezy