Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa krem z białych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Smaczna, prosta i tania zupa z warzyw dostępnych o każdej porze roku. Pomysł zrodził się sam, gdy przeglądałam lodówkę tuż przed zakupami.

Zupa krem z białych warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z białych warzyw

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z białych warzyw
W garnku o grubym dnie rozpuścić masło. Wrzucić posiekanego pora, zeszklić. Seler naciowy umyć, pokroić w kawałeczki, wrzucić do pora, smażyć razem. Ziemniaki, pietruszkę i kawałek selera obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Zalać wodą. Dodać troszkę soli i gotować do miękkości warzyw. Następnie wlać śmietankę i zmiksować zupę blenderem. Doprawić solą i pieprzem, gałką, imbirem, majerankiem i papryką, zagotować. Zupę podawać posypana szczypiorkiem, z grzankami, groszkiem ptysiowym lub chlebem.
Zupa krem z białych warzyw
W garnku o grubym dnie rozpuścić masło. Wrzucić posiekanego pora, zeszklić.
Zupa krem z białych warzyw
Seler naciowy umyć, pokroić w kawałeczki, wrzucić do pora, smażyć razem.
Zupa krem z białych warzyw
Ziemniaki, pietruszkę i kawałek selera obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Zalać wodą. Dodać troszkę soli i gotować do miękkości warzyw.
Zupa krem z białych warzyw
Następnie wlać śmietankę i zmiksować zupę blenderem.