Medyta

Medyta

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Zupa z białych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna i szybka zupka z białych warzyw. Kalafior, por, seler i ziemniaki idealnie do siebie pasują i zupa jest pyszna.

Zupa z białych warzyw

Składniki:

Zupa z białych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Zupa z białych warzyw
Kalafiora umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Seler, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pora umyć i pokroić w plasterki,cebulę posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę a potem dodać pozostał warzywa. Chwilę razem poddusić i dodać bulion z kostki.Doprawić do smaku solą i gotować na małym ogniu około 20 min. Dodać śmietanę i wymieszać. Zupę można również zmiksować na krem. Smacznego!