ania23025

ania23025

Kucharz
[Przepisów: 30]

Zupa Krem z borowików

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moja mama zawsze gotowała na drugi dzień świąt. Jest bardzo dobra.Smacznego.

Zupa Krem z borowików

Składniki:

Zupa Krem z borowików

 

Sposób przygotowania:

Zupa Krem z borowików
Borowiki namoczyć w wodzie z mlekiem na noc. Rano ugotować e tej samej wodzie, w którym się moczyły. Grzyby odcedzić, a wywar połączyć z wywarem warzywnym. Borowiki posiekać bardzo drobno lub zemleć w i dodać do zupy. Całość zagęścić mąką rozrobioną z zimnej wodą. Wszystko przyprawić zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać śmietanę. Można podawać z groszkiem ptysiowym lub paluchami z ciasta francuskiego.