Sposób przygotowania:
Zupa krem ze świeżych ogórków
Obrane ogórki pokroić w kostkę. Można wykorzystać także duże przerośnięte ogórki tylko trzeba je wcześniej wypestkować. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki także pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojone ogórki. Chwilę podsmażyć.
Do garnka wlać bulion, zagotować. Wrzucić podsmażone ogórki i ziemniaki oraz koperek. Gotować do miękkości.
Garnek zestawić z ognia i całość zmiksować blenderem na gładki krem. Do smaku doprawić dobrze pieprzem i solą.
Gotowy krem podałam z pokruszoną fetą.
Do garnka wlać bulion, zagotować. Wrzucić podsmażone ogórki i ziemniaki oraz koperek. Gotować do miękkości.
Garnek zestawić z ognia i całość zmiksować blenderem na gładki krem. Do smaku doprawić dobrze pieprzem i solą.
Gotowy krem podałam z pokruszoną fetą.