Sposób przygotowania:
Kapuśniak z zieloną sałatą i kiełbasą
Sałatę myjemy i odsączamy z wody. Kapustę czyścimy i kroimy na drobno. Odsączoną z wody sałatę również kroimy na drobno. Pietruszki i marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Ziemniaki obieramy ze skórki i myjemy, kroimy w dużą kostkę. W garnku na rozgrzanej oliwie przesmażamy marchew,
pietruszkę i cebulę. Dolewamy rosół i dokładamy pokrojoną kapustę z sałatą. Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku. Zupę przelewamy na talerze i posypujemy pokrojonym koperkiem.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Ziemniaki obieramy ze skórki i myjemy, kroimy w dużą kostkę. W garnku na rozgrzanej oliwie przesmażamy marchew,
pietruszkę i cebulę. Dolewamy rosół i dokładamy pokrojoną kapustę z sałatą. Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku. Zupę przelewamy na talerze i posypujemy pokrojonym koperkiem.