Sposób przygotowania:
Zupa z brukselką
Obrane/umyte warzywa rozdrobniłam. Umyte mięso włożyłam do garnka z zimną wodą (ok. 2 litrów), postawiłam na kuchence, dodałam listek laurowy, ziele angielskie i gotowałam na "wolnym ogniu", aż do zagotowania. Następnie dodałam warzywa korzeniowe, po 5 minutach dołożyłam ziemniaki, a po kolejnych 5 minutach brukselkę. Całość gotowałam do miękkości warzyw po czym wyjęłam mięso, a dodałam koncentrat rozrobiony w szklance wody, całość zagotowałam. Doprawiłam świeżo zmieloną sola i pieprzem. Mięso rozdrobniłam i wyłożyłam na talerze, zalałam zupą. Podałam posypaną koperkiem.
edytaha
dża
No to wpadaj nad morze Edytko!
edytaha
Z największą przyjemnościa, tyle że tegoroczny urlop już mi się gdzieś rozlazł :)