Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni
Dynię obieramy, pozbawiamy pestek, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w większą kostkę. Obrane i dokładnie myte ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki.
Pokrojone warzywa przekładamy do garnka, wlewamy rosół i gotujemy do miękkości ziemniaków.
Pod koniec gotowania obieramy i dokładnie myjemy ziemniaki na chipsy. Następnie kroimy je na cieniutkie plasterki. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu i posypujemy papryką słodką i ostrą.
Gotową zupę miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku - z sosem uważamy, żeby nie przesadzić, bo zupa będzie makabrycznie ostra.
Nakładamy na talerze i podajemy z chipsami.
Pokrojone warzywa przekładamy do garnka, wlewamy rosół i gotujemy do miękkości ziemniaków.
Pod koniec gotowania obieramy i dokładnie myjemy ziemniaki na chipsy. Następnie kroimy je na cieniutkie plasterki. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu i posypujemy papryką słodką i ostrą.
Gotową zupę miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku - z sosem uważamy, żeby nie przesadzić, bo zupa będzie makabrycznie ostra.
Nakładamy na talerze i podajemy z chipsami.