Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni
Dynię obrać ze skóry, wyjąć pestki i pokroić na kawałki. W garnku na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodać ziemniaka pokrojonego w kostkę oraz dynię.
Zalać wszystko bulionem warzywnym i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobinę imbiru, gałki muszkatołowej oraz chili. Wszystko razem zblendować, w razie potrzeby jeszcze doprawić przyprawami.
Podawać z grzankami i kleksem śmietany.
Zalać wszystko bulionem warzywnym i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobinę imbiru, gałki muszkatołowej oraz chili. Wszystko razem zblendować, w razie potrzeby jeszcze doprawić przyprawami.
Podawać z grzankami i kleksem śmietany.
Jagodowa
AniaHania
Jagodowa napisał(a):