peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Zupa krem z fasolki szparagowej 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, puszysta zupa z królującej w tej chwili fasolki szparagowej

Zupa krem z fasolki szparagowej 5

Składniki:

Zupa krem z fasolki szparagowej 5

 

  • kawałek kurczaka na zupę (z kością)
  • 1 kostka rosołowa wołowa lub inna
  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia pietruszka
  • 1/4 selera
  • 2 średnie ziemniaki

 

  • 3 kromki chleba

Sposób przygotowania:

Zupa krem z fasolki szparagowej 5
Kurczaka należy umyć, włożyć do garnka i zalać 1,5l wody - zagotować. Warzywa obrać, umyć, pokroić w małe kawałki. Dodać do garnka wraz z kostką rosołową. Gotować do miękkości (około 30 minut). Chleb pokroić w drobną kostkę i podpiec na suchej patelni aż się zrumieni - można dodać ulubione przyprawy. Z zupy wyjąć mięso i oddzielić od kości. Kawałki mięsa ponownie włożyć do zupy i całość zmiksować. Podawać z grzankami.