WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 740]

Zupa - krem z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo oryginalna zupa - krem z białej kapusty z ziemniakami, porem i cebulką, gotowana na rosole drobiowym.

Zupa - krem z kapusty

Składniki:

Zupa - krem z kapusty

 

  • ok 2 l rosołu
  • 0,5 kg kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 4 ziemniaki
  • kawałek pora
  • sól i pieprz
  • olej do skażenia
  • słodka śmietana

Sposób przygotowania:

Zupa - krem z kapusty
Cebulę i pora drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Kapustę kroimy tak jak i obrane ziemniaki, marchew i pietruszkę. Wszystko wrzucamy do rosołu i gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw. W razie potrzeby odlewamy płynu. Blendujemy na gładką masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i od razu podajemy.