Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni i czerwonej kapusty
Marchewkę, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się drobiowego bulionu. Dodajemy również ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy ok. 15 min.
Kapustę szatkujemy i dorzucamy do reszty składników, gotujemy ok 20-30 min.
Ziemniaki kroimy w drobną kosteczkę. Dynię kroimy w dużą kostkę. Warzywa dodajemy do garnka. Przyprawiamy. Gotujemy do miękkości.
Wyjmujemy liście i ziele. Blendujemy na gładki krem. Podajemy z lubczykiem lub natką pietruszki. Smacznego ;)
Kapustę szatkujemy i dorzucamy do reszty składników, gotujemy ok 20-30 min.
Ziemniaki kroimy w drobną kosteczkę. Dynię kroimy w dużą kostkę. Warzywa dodajemy do garnka. Przyprawiamy. Gotujemy do miękkości.
Wyjmujemy liście i ziele. Blendujemy na gładki krem. Podajemy z lubczykiem lub natką pietruszki. Smacznego ;)