Sposób przygotowania:
Zupa krem z kolorowych warzyw
Warzywa obieram, myję i kroję na mniejsze kawałki.
W garnku na maśle klarowanym obsmażam warzywa, najpierw rzodkiewkę, por i czosnek. Jak rzodkiewka zmieni kolor, dodaję marchew, bataty, seler, posypuję solą i ziołami prowansalskimi.
Na koniec wkładam cukinię i kapustę pekińską, wsypuję resztę przypraw, chwilę całość mieszam i podsmażam. Zalewam warzywa gorącą wodą i gotuję do miękkości ( około 30 minut)
Do prawie gotowej zupy wlewam mleko ( napój jaglany) całość miksuję.
Podaję z grzankami.
W garnku na maśle klarowanym obsmażam warzywa, najpierw rzodkiewkę, por i czosnek. Jak rzodkiewka zmieni kolor, dodaję marchew, bataty, seler, posypuję solą i ziołami prowansalskimi.
Na koniec wkładam cukinię i kapustę pekińską, wsypuję resztę przypraw, chwilę całość mieszam i podsmażam. Zalewam warzywa gorącą wodą i gotuję do miękkości ( około 30 minut)
Do prawie gotowej zupy wlewam mleko ( napój jaglany) całość miksuję.
Podaję z grzankami.
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Dziękuję Bożenko :)