Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem
Pomidory sparzamy gorącą wodą i przekładamy do zimnej.
Zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy do rozgrzanej oliwy.
Dodajemy obrany czosnek, pomidory i smażymy przez 10 minut.
Wlewamy rosół i dodajemy przyprawy, gotujemy przez 15 minut, odstawiamy i studzimy.
Przygotowujemy makaron: do miski wkładamy składniki na makaron zagniatamy.
Ciasto wałkujemy na płaty i kroimy.
Wkładamy do gotującej wody z solą i olejem i gotujemy przez kilka minut. Odsączamy z wody i podajemy z ugotowaną zupą.
Zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy do rozgrzanej oliwy.
Dodajemy obrany czosnek, pomidory i smażymy przez 10 minut.
Wlewamy rosół i dodajemy przyprawy, gotujemy przez 15 minut, odstawiamy i studzimy.
Przygotowujemy makaron: do miski wkładamy składniki na makaron zagniatamy.
Ciasto wałkujemy na płaty i kroimy.
Wkładamy do gotującej wody z solą i olejem i gotujemy przez kilka minut. Odsączamy z wody i podajemy z ugotowaną zupą.