margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Zupa krem z korbola

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Korbol to z gwary poznańskiej dynia:) Kremowa rozgrzewająca zupa z dyni.Bez tłuszczu mięsa tak więc dobra dla osób na diecie jak i wegetarian.Polecam

Zupa krem z korbola Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa krem z korbola

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z korbola
Warzywa umyć obrać i pokroić na ćwiartki,wrzucić do garnka wlać ½ szklanki wody i ugotować do miękkości. Dynię umyć obrać ze skóry,pozbyć się watowatego środka.Pokroić w kostkę włożyć do garnka wlać wodę tę w której gotowały się warzywa i gotować do miękkości.Odcedzić miąższ z płynu,dodać dynię do warzyw i zblendować.Przyprawić solą,pieprzem oraz gałką muszkatołową do smaku.
Zupa krem z korbola
obraną pokrojoną dynię gotujemy do miękkości
Zupa krem z korbola
marchewkę,pietruszkę i seler pokroić w ćwiartki,ugotować

Tagi:

dynia