Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa z marchewką i ziemniakami
Dynię obrać ze skóry, usunąć pestki, następnie pokroić na kawałki.
Ziemniaki obrać opłukać, pokroić w większą w kostkę.
Cebulę po obraniu również pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać i pokroić w plastry.
Do garnka włożyć przygotowane warzywa, dolać około 2 litrów wody, posolić i gotować około pół godziny.
Pod koniec gotowania dodać obrany, pokrojony imbir oraz szklankę rosołu, zmiksować na papkę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z grzankami.
Ziemniaki obrać opłukać, pokroić w większą w kostkę.
Cebulę po obraniu również pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać i pokroić w plastry.
Do garnka włożyć przygotowane warzywa, dolać około 2 litrów wody, posolić i gotować około pół godziny.
Pod koniec gotowania dodać obrany, pokrojony imbir oraz szklankę rosołu, zmiksować na papkę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z grzankami.
gusia1000
BozenaMatuszczyk