WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1133]

Wiejski rosół na piersi i podrobach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prawdziwy rosół z mięsa z wiejskiego koguta z wolnego wybiegu i z podrobów (wątróbki i żołądków) z dodatkiem włoszczyzny i przypraw.

Wiejski rosół na piersi i podrobach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiejski rosół na piersi i podrobach

 

  • 1 pierś z koguta
  • 2 wątróbki drobiowe
  • 2 żołądki drobiowe
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ćwiartka selera
  • 1 mały por
  • 2 cebule
  • sól
  • listek laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • 10 ziaren pieprzu
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Wiejski rosół na piersi i podrobach

ETAP 1:

Mięso umyć i włożyć do garnka, dodać podroby i wlać ok. 2 litry zimnej wody, osolić lekko. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować ok. 1,5 godziny.

W między czasie zbierać szumowiny. Warzywa: marchewkę, pietruszkę, pora i selera obrać, umyć i dodać do ugotowanego mięsa.

Włożyć przyprawy. Cebule obrać i opalić nad palnikiem gazowym, dodać do garnka. Gotować rosół kolejne 1,5 godziny.

Pod koniec gotowania dodać 2-3 gałązki natki pietruszki i doprawić solą i pieprzem.

Po ugotowaniu przecedzić. Podawać z makaronem.

Wiejski rosół na piersi i podrobach
Rosół po ugotowaniu i przecedzeniu od warzyw i mięsa
Wiejski rosół na piersi i podrobach
Wiejski rosół po ugotowaniu w garnku przed przecedzeniem
Wiejski rosół na piersi i podrobach
warzywa i przyprawy dodane do gotującego się mięsa
Wiejski rosół na piersi i podrobach
pierś z koguta i podroby zalane zimną wodą

Tagi:

zupy rosół