Sposób przygotowania:
Zupa krem z marchwii
Cebulę obrać i posiekać, marchewkę obrać i umyć. W garnku rozgrzać olej z zeszklić cebulę, zalać rosołem, włożyć marchewkę, zagotować. Po 30 minutach wsypać ryż i gotować kolejne 30 minut. Jeśli mamy malakser to lekko przestudzić zupę i zmiksować, jeśli nie to wyjąć marchewkę i przestudzić, a następnie zetrzeć na tarce na puree i dodac do zupy. Wlać mleko, a jeśli zupa jest zbyt gęsta to dolac trochę wody. Doprawić solą i pieprzem i zagotować. Podawać posypaną natką pietruszki.
winko49
caroline1983
Te dwa sposoby wykonania wzieły się z tego ze kiedys nie miałam odpowiedniego sprzetu i jesli chciałam zrobic zupę krem to pozostawało mi do wyboru sito lub tarka. I wykombinaowałam ze marchewka starta na tarce tez ujdzie :)