Sposób przygotowania:
Zupa krem ze świeżego ogórka
Ziemniaki i marchewki obrać, umyć. Ziemniaki pokroić niedbale w kostkę. Marchewki przekroić na pół. Warzywa wrzucić do wody w garnku. Lekko posolić. Gotować. Ogórki wyszorować. 1-2 ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Odłożyć na później. Resztę ogórków zetrzeć na tarce. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać ogórki. Gotować 5 minut. W międzyczasie umyć koperek, osuszyć i posiekać. Wyciągnąć marchewki. Pokroić je w kostkę. Zupę zmiksować na gładki krem. Wlać śmietankę, wsypać troszkę koperku, doprawić solą i pieprzem do smaku. Zagotować. Zupę rozlać do talerzy, posypać marchewką i ogórkiem (odłożonymi wcześniej) i koperkiem