Sposób przygotowania:
Zupa krem z pieczonej dyni
Dynię pokrój w ćwiartki lub na pół, wydrąż gniazda nasienne i piecz w 200 st.C przez niecałą godzinę. W garnku rozpuść masło usmaż na nim drobno posiekany imbir wraz z cebulą, czosnkiem i papryczką chilli. Kiedy się zeszklą to dodaj miąsz z dyni oddzielony od skóry.
Wlej bulion warzywny, gotuj na małym ogniu pół godziny. Zdejmij zupę z ognia, dodaj śmietanę i zmiksuj blenderem na krem. Dopraw do smaku chilli, jeśli jest potrzeba.
Podawaj z prażonymi pestkami słonecznika.
Wlej bulion warzywny, gotuj na małym ogniu pół godziny. Zdejmij zupę z ognia, dodaj śmietanę i zmiksuj blenderem na krem. Dopraw do smaku chilli, jeśli jest potrzeba.
Podawaj z prażonymi pestkami słonecznika.
Magdalena88
Marika-
Marysia Gandzia
bogusia82