Sposób przygotowania:
Zupa krem z rzodkiewki
Rzodkiewki ( 2 zostawić ) umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki. Ziemniaki obrać , umyć i pokroić . Zalać w garnku bulionem . Dołożyć połowę kopru .Gotować 20 minut. Zmiksować w malakserze dodając śmietankę .
Podawać posypaną utartą rzodkiewką i koprem .
Wyjaśniam pomysł mrożonej rzodkiewki .W sezonie z reguły jestem obdarowywana hurtowo młodą rzodkiewką z działki . Szkoda mi odmawiać , albo pozwolić żeby się zmarnowała . Mrożę i potem dodaję do zup jarzynowych , robię jarzynkę lub taka zupę .Czasem dorzucam plasterek buraczka żeby nadać jej różowy kolor .
Podawać posypaną utartą rzodkiewką i koprem .
Wyjaśniam pomysł mrożonej rzodkiewki .W sezonie z reguły jestem obdarowywana hurtowo młodą rzodkiewką z działki . Szkoda mi odmawiać , albo pozwolić żeby się zmarnowała . Mrożę i potem dodaję do zup jarzynowych , robię jarzynkę lub taka zupę .Czasem dorzucam plasterek buraczka żeby nadać jej różowy kolor .
pusieczek2@wp.pl
gosia290