Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa krem z selera i groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Warzywa umyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle,podlać szklanką bulionu.

Zupa krem z selera i groszku

Składniki:

Zupa krem z selera i groszku

 

  • duży seler
  • por
  • 350g mrożonego groszku
  • cebula
  • łyżka masła
  • 5 szklanek bulionu
  • 4 łyżki śmietanki
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • pieprz
  • sól
  • pieczywo na grzanki (dowolne)
  • olej

Sposób przygotowania:

Zupa krem z selera i groszku
Warzywa umyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle, podlać szklanką bulionu. Groszek ugotować, dodać połowę do warzyw, gotować jeszcze parę minut następnie wszystko zmiksować. Resztę groszku wrzucić do zmiksowanej zupy, doprawić solą, pieprzem i pietruszką. Na oleju usmażyć małe grzanki, serwuj z zupą.