mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa-krem z zielonego groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Groszkowa w smaku jest bardzo dobra, kremowa, no i przede wszystkim błyskawiczna w wykonaniu:)

Zupa-krem z zielonego groszku

Składniki:

Zupa-krem z zielonego groszku

 

  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1/2 małego kubeczka śmietany 18 %
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • 3 szklanki wody

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z zielonego groszku
Groszek wraz z zalewą zmiksować blenderem. W 3 szkl. gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową. Dodać zmiksowany groszek. Odlać trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszać - zahartować - i wlać do garnka. Przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Zagotować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Tagi:

groszek