Sposób przygotowania:
Zupa krem z ogórkiem
Przygotowuję warzywa, cebule, imbir i czosnek obieram, kroję w plasterki. Obraną kalarepę kroję w kostkę. Ogórków i cukinii nie obieram, tylko myję i kroję na mniejsze kawałki.
Na oleju kokosowym podsmażam cebule i czosnek. Do podsmażonych dodaję kalarepę i imbir, po chwili ogórki i cukinię.
Warzywa duszę około 10 minut, często mieszając. Dodaję pieprz cytrynowy, około łyżeczki i zalewam gorącym bulionem. Gotuję do miękkości.
Pod koniec dodaję serek topiony, mieszam do jego rozpuszczenia, zupę ściągam z gazu i miksuję na krem.
Podaję z kleksami kwaśnej śmietany, zmieszanej z niewielką ilością mięty, lub z grzaneczkami czosnkowymi.
Na oleju kokosowym podsmażam cebule i czosnek. Do podsmażonych dodaję kalarepę i imbir, po chwili ogórki i cukinię.
Warzywa duszę około 10 minut, często mieszając. Dodaję pieprz cytrynowy, około łyżeczki i zalewam gorącym bulionem. Gotuję do miękkości.
Pod koniec dodaję serek topiony, mieszam do jego rozpuszczenia, zupę ściągam z gazu i miksuję na krem.
Podaję z kleksami kwaśnej śmietany, zmieszanej z niewielką ilością mięty, lub z grzaneczkami czosnkowymi.
Magdalena88
zbysiowa
Przyznam że to moja wariacja na temat ogórkowej- krem;) Polecam, jest przepyszna :)
zbysiowa
Oczywiście dziękuję za miły komentarz ;)