zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

Zupa krem z ogórkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Zupa krem z ogórków, cukinii i kalarepy, to pyszny i syty posiłek. Doskonałym dodatkiem są grzanki czosnkowe.

Zupa krem z ogórkiem Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Zupa krem z ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z ogórkiem
Przygotowuję warzywa, cebule, imbir i czosnek obieram, kroję w plasterki. Obraną kalarepę kroję w kostkę. Ogórków i cukinii nie obieram, tylko myję i kroję na mniejsze kawałki.

Na oleju kokosowym podsmażam cebule i czosnek. Do podsmażonych dodaję kalarepę i imbir, po chwili ogórki i cukinię.

Warzywa duszę około 10 minut, często mieszając. Dodaję pieprz cytrynowy, około łyżeczki i zalewam gorącym bulionem. Gotuję do miękkości.

Pod koniec dodaję serek topiony, mieszam do jego rozpuszczenia, zupę ściągam z gazu i miksuję na krem.

Podaję z kleksami kwaśnej śmietany, zmieszanej z niewielką ilością mięty, lub z grzaneczkami czosnkowymi.
Zupa krem z ogórkiem
Przygotowuję warzywa, cebule, imbir i czosnek obieram, kroję w plasterki.
Zupa krem z ogórkiem
Na oleju kokosowym podsmażam cebule i czosnek.
Zupa krem z ogórkiem
Do podsmażonej cebuli i czosnku dodaję kalarepę,
Zupa krem z ogórkiem
Warzywa duszę około 10 minut, często mieszając.
Zupa krem z ogórkiem
Dodaję pieprz cytrynowy, około łyżeczki i zalewam gorącym bulionem.
Zupa krem z ogórkiem
Gotuję do miękkości.
Zupa krem z ogórkiem
zupę ściągam z gazu i miksuję na krem.

Tagi:

zupa zupa krem