Sposób przygotowania:
Zupa krem ziemniaczano koperkowy z jajkiem
Do garnka wkładamy porcję rosołowa, dodajemy obrane warzywa: marchew, pietruszkę, seler oraz porę - gotujemy wywar soląc go.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy przecedzonym wywarem, dodajemy marchewkę oraz posiekany koper i gotujemy do miękkości ziemniaków.
Zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Uzyskana zupę blendujemy na gęsty krem.
Uzyskany krem podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo oraz grzankami.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy przecedzonym wywarem, dodajemy marchewkę oraz posiekany koper i gotujemy do miękkości ziemniaków.
Zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Uzyskana zupę blendujemy na gęsty krem.
Uzyskany krem podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo oraz grzankami.