Sposób przygotowania:
Zupa - krem groszkowy
Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenie nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Cebulę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Groszek dodać do cebuli i jeszcze chwilę całość podsmażać. Do bulionu z kostki dodać podsmażony groszek z cebulą. Zupę gotować chwilę,. Ugotowaną zupę zmielić blenderem na krem. Zupę - krem doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Zupę krem z groszku zagęścić na koniec śmietaną i również dobrze wymieszać. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, przemyć wodą, żeby przypadkiem nigdzie nie została skorupka i pokroić na ćwiartki. Zupę krem posypać umytą i drobno posiekaną natką pietruszki. Zupę krem z groszku wlać na talerze i podawać z ugotowanym jajkiem.