Sposób przygotowania:
Zupa kukurydziano-dyniowa
Dynię obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Ziarna kukurydzy skrawamy z kolby. W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło, wrzucamy imbir, kurkumę i papryczkę chili.
Chwilę podsmażamy. Warzywa przekładamy do garnka, mieszamy i zalewamy ok 1,5 litra bulionu. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie i dokładnie blendujemy.
Przecieramy przez sito, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem, możemy dodać również mleko kokosowe.
Chwilę podsmażamy. Warzywa przekładamy do garnka, mieszamy i zalewamy ok 1,5 litra bulionu. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie i dokładnie blendujemy.
Przecieramy przez sito, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem, możemy dodać również mleko kokosowe.
SylaUla