Sposób przygotowania:
Krem kukurydziano serowy
Do garnka wrzucić masło i roztopić je. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a potem dodać do masła i zeszklić. Kukurydzę razem z zalewą przełożyć do garnka w którym szkliła się cebula, dodać ser i gotować aż ser się rozpuści. Dodać przyprawy do smaku oprócz chili. Wszystko zmiksować za pomocą blendera ( ja przelewam do dzbanka z pokrywką, która zapobiega pryskaniu na boki ). Gdy zupa jest zmiksowana dodatkowo całość przetrzeć przez sito aby zupa była kremowa a skórki kukurydzy zostaną na sicie. Zupę nalać do miseczki, oprószyć chili i udekorować natką pietruszki.
mysza75
zewa
dziękuję, mąż na wyjeździe to eksperymentuję. Bo On zup kremów nie lubi.
ami91
zewa
Mnie osobiście smakował bo uwielbiam kukurydzę i ser. Tak więc zupka pod moje smaczki.
gusia1000