Sposób przygotowania:
Zupa kurczakowa
Obrane i umyte ziemniaki ugotować w lekko posolonej wodzie( 1/2 łyżeczki soli). Cebulę obrać, polać zimną wodą, aby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju, aż do zmiany koloru na złotawy.
Do gotującej się wody wrzucić kostkę rosołową i chwilę pogotować. Filety z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Do gotującej się wody z rozpuszczoną kostką rosołową dodać podsmażone filety z kurczaka oraz podsmażoną cebulę. Wszystko razem gotować i zagęścić zupę śmietaną. Zupę doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania i dodać ugotowane już ziemniaki. Gotową zupę, która znajduje się już na talerzu posypać umytą i posiekaną pietruszką.
Do gotującej się wody wrzucić kostkę rosołową i chwilę pogotować. Filety z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Do gotującej się wody z rozpuszczoną kostką rosołową dodać podsmażone filety z kurczaka oraz podsmażoną cebulę. Wszystko razem gotować i zagęścić zupę śmietaną. Zupę doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania i dodać ugotowane już ziemniaki. Gotową zupę, która znajduje się już na talerzu posypać umytą i posiekaną pietruszką.