Sposób przygotowania:
Zupa kurczakowa
Na sam początek brokuł myjemy i dzielimy na różyczki a cebulę obieramy ze zbędnej skórki i drobno siekamy w kosteczkę.Potem czosnek przeciskamy przez praskę. Następnie marchewkę i seler obieramy ze skórki i zetrzeć na tartce o grubychoczkach.Później piersi kurczaka oczyszczamy i tniemy w paski. Wnet do dużego garnka wrzucamy łyżkę masła i smażymy cebulę ok. 10 minut. I potem dodajemy seler, brokuł, czosnek i marchewkę prażymy przez 20 minut.Pod koniec smażenia zalewamy to wszystko1 i 1/2 gotowanej wody. Po zalaniu kawałki mięsa podsmażamy na rozgrzanym oleju, i dorzucamy je do reszty składników w garnku.Wszystko gazem gotujemy ok. pół godziny.Następnie śmietanę łączymy mąką i dokładnie mieszamy po wymieszaniu wlewamy do zupy. Na koniec naszej pracy przyprawiamy pieprzem i solą.
kari248