pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa letnia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

zupa robiona z sezonowych warzyw prosto z ogródka

Zupa letnia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa letnia

 

Sposób przygotowania:

Zupa letnia
Marchewkę i pietruszkę obieram i kroję w kostkę. Korzeń selera oczyszczam i również kroję w kostkę. Pokrojone warzywa łączę w garnku i zalewam zimną wodą. Na małym ogniu doprowadzam do wrzenia i gotuję ok 30 minut. Pęczek botwinki i nać selera siekam. Kapustę biała szatkuję nożem bądź ścieram na tarce jarzynowej. Tak pokrojone warzywa dodaję do zupy. Całość solę. Dodaję przyprawy ziołowe: ziele angielskie oraz liść laurowy. Całość gotuję na małym ogniu ok 1h. Przed podaniem posypuję jeszcze pieprzem czarnym, Smacznego.
Zupa letnia
Wszystkie warzywa kroimy. Korzeniowe w kostkę, botwinkę,natkę oraz kapustę szatkujemy.
Zupa letnia
Najpierw gotuję warzywa korzeniowe, gdyż mają dłuższy czas gotowania
Zupa letnia
Po 30 minutach dodaję łodygę selera, poszatkowaną kapustę oraz botwinkę.