iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zupa z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubię podawać zupy na pierwsze danie. Ale gdy zrobię taką zupę, to już drugiego dania do niej nie potrzeba.

Zupa z mięsa mielonego

Składniki:

Zupa z mięsa mielonego

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 por,
  • 1 cebula,
  • 30 dag pieczarek,
  • 2 papryki czerwone,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 szklanki śmietany 18 %,
  • mały pęczek kopru,
  • 2 listki laurowe.

Sposób przygotowania:

Zupa z mięsa mielonego
Przesmażamy mięso na małej ilości oleju, następnie solimy je. Gotujemy w garnku 1 litr wody, następnie solimy ją. Dodajemy por, listki, cebulę, wywar gotujemy 15 minut. Warzywa wyjmujemy łyżką cedzakową. A dodajemy do wywaru mięso. Pokrojone pieczarki oraz paprykę przesmażamy. Następnie dodajemy do wywaru. dodajemy przeciśniętym czosnek oraz pieprz. Gotujemy 30 minut. Następnie dodajemy posiekany koper i zaprawiamy śmietaną.