Sposób przygotowania:
Rozgrzewająca zupa z kurczakiemI
1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam solą, pieprzem, rozmarynem, wsypuję jedną łyżkę mąki, mieszam.
2. Mięso smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu przekładam do garnka.
II
3. Cebulę obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym maśle z oliwą.
4. Selera naciowego kroję drobno, marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, papryki, papryczkę chili oczyszczam z nasion drobno kroję, czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Warzywa smażę razem z cebulą około 10 minut, następnie wsypuję dwie łyżki mąki, mieszając wlewam stopniowo wodę.
III
5. Warzywa z sosem przekładam do garnka z kurczakiem, wsypuję zacierki, chili oraz włoskie zioła i gotuję 10 minut.
IV
6. Zupa gotowa.
7. Smacznego.