Sposób przygotowania:
Zupa z buraczkiem
Ziemniaki, marchew i buraczki obieramy i kroimy. Por i mięso oczyszczamy i płuczemy. Przygotowane mięso i warzywa zalewamy ok 3 litrami wody i stawiamy do gotowania.
Solimy i dodajemy ze 3-4 gałązki opłukanej natki pietruszki. Pozostałą natkę drobno kroimy. Kalafior zanurzamy w kwaśnej wodzie płuczemy i podzielony na mniejsze kawałki dodajemy do zupy.
Kilka minut przed końcem gotowania wyjmujemy mięso. Do zupy dodajemy zacierki. Doprawiamy zupę do smaku i dodajemy śmietanę.
Mięso można oddzielić od kości, położyć na talerze i zalać zupą. Posypać natką pietruszki.
Solimy i dodajemy ze 3-4 gałązki opłukanej natki pietruszki. Pozostałą natkę drobno kroimy. Kalafior zanurzamy w kwaśnej wodzie płuczemy i podzielony na mniejsze kawałki dodajemy do zupy.
Kilka minut przed końcem gotowania wyjmujemy mięso. Do zupy dodajemy zacierki. Doprawiamy zupę do smaku i dodajemy śmietanę.
Mięso można oddzielić od kości, położyć na talerze i zalać zupą. Posypać natką pietruszki.