Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wielowarzywna zupa z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywna porcja - pełno zdrowych warzyw i treściwe mięso. Pyszna na rozgrzanie i bardzo sycąca - polecam.

Wielowarzywna zupa z mięsem

Składniki:

Wielowarzywna zupa z mięsem

wszystkie

Sposób przygotowania:

Wielowarzywna zupa z mięsem

przygotowania

Wielowarzywna zupa z mięsem
przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki

Warzywa obieramy. Mięso kroimy w niedużą kostkę, przygotowujemy przyprawy.

smażenie

Wielowarzywna zupa z mięsem
pokrojone mięso nalezy obsmażyć na oleju

Mięso obsmażamy na oleju z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i suszonych grzybków. Zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu 30 minut.

smażenie

Wielowarzywna zupa z mięsem
cebulę oraz pora przesmażamy na maśle roslinnym

Pora kroimy w talarki, cebulę w kostkę - przesmażamy.

smażenie

Wielowarzywna zupa z mięsem
cebulę z porem doprawiamy mieloną papryką

Kiedy cebulka się zeszkli dodajemy sporą ilość słodkiej, sproszkowanej papryki i odrobinę chili- smazymy jeszcze 2 minuty.

krojenie

Wielowarzywna zupa z mięsem

3 ziemniaki kroimy w grubszą kostkę, a jednego dość drobno siekamy – drobno pokrojony ziemniak rozgotuje się i zagęści nieco zupę. Marchewki kroimy w kostkę, podobnie robimy z selerem, cukinią oraz kalarepą.

gotowanie

Wielowarzywna zupa z mięsem

Do podduszonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa oraz pomidory.

gotowanie

Wielowarzywna zupa z mięsem

Dodajemy również smażoną z porem cebulke.

gotowanie

Wielowarzywna zupa z mięsem

Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw.