Sposób przygotowania:
Wielowarzywna zupa z mięsemprzygotowania

Warzywa obieramy. Mięso kroimy w niedużą kostkę, przygotowujemy przyprawy.
smażenie

Mięso obsmażamy na oleju z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i suszonych grzybków. Zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu 30 minut.
smażenie

Pora kroimy w talarki, cebulę w kostkę - przesmażamy.
smażenie

Kiedy cebulka się zeszkli dodajemy sporą ilość słodkiej, sproszkowanej papryki i odrobinę chili- smazymy jeszcze 2 minuty.
krojenie

3 ziemniaki kroimy w grubszą kostkę, a jednego dość drobno siekamy – drobno pokrojony ziemniak rozgotuje się i zagęści nieco zupę. Marchewki kroimy w kostkę, podobnie robimy z selerem, cukinią oraz kalarepą.
gotowanie

Do podduszonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa oraz pomidory.
gotowanie

Dodajemy również smażoną z porem cebulke.
gotowanie

Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw.