Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa marchewkowo-pomarańczowa 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo ciekawa zupa warzywno -owocowa

Zupa marchewkowo-pomarańczowa 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa marchewkowo-pomarańczowa 2

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowo-pomarańczowa 2
Cebulę i marchew obrać. Pokroić w kostkę lub plasterki. W garnku o grubym dnie rozgrzać masło, wrzucić cebulę, chwilę smażyć, dodać marchewkę i kilka minut smażyć razem często mieszając. Warzywa zalać wodą (ilość zależy od tego jaką gęstość lubimy), dodać ziele, listek i sól. Pomarańcze sparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Przygotować curry i słodką paprykę. Gdy warzywa będą miękkie, z zupy wyjąć listek i ziele i zmiksować blenderem, dodać sok z dwóch pomarańczy wraz ze skórką z jednej, dodać do zupy, przyprawić curry i papryką. Doprawić solą i pieprzem wg uznania. Zagotować. Zupę rozlać do talerzy, udekorować słodką mielona papryką oraz skórką pomarańczową. Można dodać plasterek pomarańczy lub kleks ze śmietany.
Zupa marchewkowo-pomarańczowa 2
Cebulę i marchew obrać Pokroić w kostkę lub plasterki W garnku o grubym dnie rozgrzać masło wrzucić cebulę chwilę smażyć dodać marchewkę i kilka minut smażyć razem często mieszając
Zupa marchewkowo-pomarańczowa 2
Warzywa zalać wodą (ilość zależy od tego jaką gęstość lubimy) dodać ziele listek i sól
Zupa marchewkowo-pomarańczowa 2
Pomarańcze sparzyć zetrzeć skórkę wycisnąć sok Przygotować curry i słodką paprykę
Zupa marchewkowo-pomarańczowa 2
Gdy warzywa będą miękkie z zupy wyjąć listek i ziele i zmiksować blenderem dodać sok z dwóch pomarańczy wraz ze skórką z jednej dodać do zupy przyprawić curry i papryką Doprawić solą i pieprzem wg uznania Zagotować

Tagi:

marchewka