jolanta1965

jolanta1965

Kucharz
[Przepisów: 22]

Zupa meksykańska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna rozgrzewająca zupa.

Zupa meksykańska

Składniki:

Zupa meksykańska

 

  • 1 kg mięsa mielonego niezbyt tłustego
  • 2-3 średniej wielkości cebule
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku zielonego
  • 1 puszka fasoli białej
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 4 średniej wielkości ogórki kwaszone
  • 2 małe czerwone papryki
  • ziele angielskie ,liść laurowy, sól lub jarzynka,pieprz, pieprz ziołowy, chilli, papryka słodka (wg.uznania
  • 3 - łyżki przyprawy curry
  • 1 - średniej wielkości słoik koncentratu pomidorowego
  • ,

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska
Cebulę kroimy na cztery części i szatkujemy lekko podsmażamy w głębokim garnku do którego wkładamy mięso mielone i lekko podduszamy około 10 min. Dodajemy przyprawy ziele angielskie ,liść laurowy,jarzynkę ,pieprze ,chilli i paprykę słodką.Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i ogórek kiszony.Po 10 min.dodajemy seler ,kukurydzę,groszek,fasolę w obu kolorach wszystkie składniki dodajemy wraz z wodą w której się znajdują i dusimy następne 10 min.Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawę curry jeszcze dusimy około 10 min i gotowe. SMACZNEGO.