Bogdano

Bogdano

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Zupa meksykańska

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Naprawdę niezła zupa.Można też dodać trochę ziemniaków pokrojonych w kostkę.

Zupa meksykańska

Składniki:

Zupa meksykańska

 

  • 0.5 kg.mięsa mielonego,
  • 2 cebule,
  • 1 puszka białej fasoli,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 puszka soi,
  • 1 puszka groszku ( nie cała ),
  • 1 świeża,duża papryka,
  • trochę koncentratu pomidorowego,sól,pieprz,oregano,bazylia-do smaku.

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska
Mięso mielone podsmażyć z posiekanymi w kostkę cebulami,zalać gotowaną wodą-około 2 litry. Dodać fasolę,kiełki soi,groszek oraz pokrojoną paprykę. Gotować kilka minut doprawiając koncentratem pomidorowym i przyprawami.=SMACZNEGO=