Sposób przygotowania:
Pikantna zupa meksykańska
► W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć obraną, umytą i pokrojoną w kostkę, paprykę, marchewkę i cebulę przez około 5 minut.
► Następnie do dużego garnka wlać przegotowaną wodę, dodać podsmażone warzywa, soczewicę i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Później wrzucić wypłukaną fasolkę, kukurydzę, groszek i kontynuować gotowanie przez kolejne kilka minut. Gotować do miękkości warzyw.
► Mięso siekane: mięso siekane przyprawić solą i pieprzem, ostrą i słodką mieloną papryką, dodać ziarna kolorowego pieprzu, płatki chili, oregano, tymianek, kolendrę, kmin, cząber, goździki, cukier i na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć krucho rozdrobione.
► Następnie mięso przełożyć do garnka z zupą i dodać przecier pomidorowy. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, mieszając wlać do zupy i gotować do końca przez około 5 minut.
► Następnie do dużego garnka wlać przegotowaną wodę, dodać podsmażone warzywa, soczewicę i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Później wrzucić wypłukaną fasolkę, kukurydzę, groszek i kontynuować gotowanie przez kolejne kilka minut. Gotować do miękkości warzyw.
► Mięso siekane: mięso siekane przyprawić solą i pieprzem, ostrą i słodką mieloną papryką, dodać ziarna kolorowego pieprzu, płatki chili, oregano, tymianek, kolendrę, kmin, cząber, goździki, cukier i na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć krucho rozdrobione.
► Następnie mięso przełożyć do garnka z zupą i dodać przecier pomidorowy. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, mieszając wlać do zupy i gotować do końca przez około 5 minut.