Sposób przygotowania:
Zupa meksykańskaPrzygotowanie warzyw
Pieczarki obrałam, starłam na plasterki, paprykę pokroiłam w grubsza kostkę, marchewkę i pietruszkę po obraniu starłam na grubych oczkach. Cebulę pokroiłam w kosteczkę, a czosnek drobno posiekałam. Z fasoli odlałam zalewę.
ETAP 2:
W garnku o grubym dnie rozgrzałam olej, zeszkliłam cebule. Dodałam marchewkę z pietruszką, chwile przesmażyłam, dodałam pieczarki, poddusiłam, następnie wrzuciłam czosnek oraz mięso mielone. Dosypałam przyprawę meksykańską, wymieszałam. Zalałam gorąca woda. Dodałam kostki rosołowe, kukurydze z zalewa i fasole. Gotowałam ok. 20 minut na średnim ogniu.
Dodałam pomidory, paprykę w proszku, keczup i zagotowałam.