Zupa meksykańska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

To przepis na prostą, nieidealną wariację zupy meksykańskiej, starczy na jedno danie, jest naprawdę treściwa i smaczna.

Zupa meksykańska

Składniki:

Zupa meksykańska

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • żółty ser 150 g
  • koncentrat pomidorowy
  • śmietana 18 % - mały kubek
  • duża czerwona papryka
  • puszka kukurydzy
  • 2 kostki rosołowe
  • przyprawy: majeranek, pieprz, czosnek

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska

ETAP 1:

1. Pokroić w kostkę paprykę, dodać mięso mielone po kawałku, wszystko podsmażyć na patelni.

2. Gotować wodę w garnku, gdy jest wrząca dodać kostki rosołowe.

3. Następnie dodać kukurydzę, śmietanę i zawartość na patelni, wymieszać.

4. Wrzucić starty ser.

4. Doprawić majerankiem, pieprzem i czosnkiem.