Sposób przygotowania:
zupa mexicana
Mięso mielone podduszamy na oleju .
Następnie gotujemy sok pomidorowy z fasolką,kukurydza(wody nie odsączamy),dodajemy około pół butelki ketchupu oraz kilka ząbków zmiażdżonego czosnku( w zależności od upodobań) i podduszone mięso mielone oraz przyprawy.
Zupa powinna być słodko-kwaśna a nie słona, a więc cukru dodajemy w zależności od tego kto co lubi .
Zupa jest lekko gęsta.Przed podaniem posypujemy startym serem w miseczkach.
Smacznego!:)
Następnie gotujemy sok pomidorowy z fasolką,kukurydza(wody nie odsączamy),dodajemy około pół butelki ketchupu oraz kilka ząbków zmiażdżonego czosnku( w zależności od upodobań) i podduszone mięso mielone oraz przyprawy.
Zupa powinna być słodko-kwaśna a nie słona, a więc cukru dodajemy w zależności od tego kto co lubi .
Zupa jest lekko gęsta.Przed podaniem posypujemy startym serem w miseczkach.
Smacznego!:)
misia53
czarna-mamba
robertjankopp