Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Zupa mięsno - warzywna na zasmażce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

taką zupę robiłem kiedyś po raz pierwszy i smaczna była

Zupa mięsno - warzywna na zasmażce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa mięsno - warzywna na zasmażce

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa mięsno - warzywna na zasmażce
Obrane warzywa kroimy. Ziemniaki i selera kroimy w kostkę, marchew oraz pora kroimy w talarki. Warzywa wrzucamy na gotujący się bulion i gotujemy do miękkości - dodajemy obrane z kości i pokrojone na mniejsze kawałki mieso kurczaka, zupę doprawiamy pieprzem ,solą oraz majerankiem. Mąkę rumienimy na suchej patelni na sredniobrązowy kolor, gdy ostygnie łączymy z gorącą zupą i całosć gotujemy jeszcze 5 minut.
Zupa mięsno - warzywna na zasmażce
na zdjeciu warzywa w trakcie gotowania zupy.
Zupa mięsno - warzywna na zasmażce
tu podpiekam mąkę aby delikatnie zagęsicić zupe.