kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa mleczna z ryżem i jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa mleczna z ryżem i jabłkami!

Zupa mleczna z ryżem i jabłkami

Składniki:

Zupa mleczna z ryżem i jabłkami

 

  • ryż 1/2 szklanki
  • wody 1 i 1/2 szklanki
  • mleko 4 szklanki
  • sól
  • sok jabłkowy 1 szklanka
  • cukier 2 łyżki
  • jabłko 2 szt

 

Sposób przygotowania:

Zupa mleczna z ryżem i jabłkami
Ryż opłukać i osączyć. Ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, na małym ogniu pod przykryciem. Dodać wrzące mleko, lekko osolić, dodać cukier do smaku, sok jabłowy, wymieszać. Jabłka wymyte, obrane i rozdrobnione dodać do zupy, wymieszać.