Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Zupa mleczno- miodowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa mleczna z makaronem i miodem

Zupa mleczno- miodowa

Składniki:

Zupa mleczno- miodowa

 

  • 1/2 l mleka
  • 100g makaronu spaghetti
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

Zupa mleczno- miodowa
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, po odcedzeniu wrzucamy na patelnię i podsmażamy parę minut, ciągle mieszając. Zdejmujemy makaron z patelni i na
rozgrzaną patelnię wlewamy miód. Jak zacznie twardnieć, to zdejmujemy patelnię z ognia i wlewamy 2 łyżki gorącego
(!) mleka i dokładnie mieszamy. Jak miód rozpuści się w mleku, to dodajemy znowu makaron i
dokładnie całość mieszamy. Do talerzy nalewamy zimne mleko
i na środku wkładamy miodowy, ciepły makaron.

Tagi:

makaron