Sposób przygotowania:
Zupa mleczno- miodowa
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, po odcedzeniu wrzucamy na patelnię i podsmażamy parę minut, ciągle mieszając. Zdejmujemy makaron z patelni i na
rozgrzaną patelnię wlewamy miód. Jak zacznie twardnieć, to zdejmujemy patelnię z ognia i wlewamy 2 łyżki gorącego
(!) mleka i dokładnie mieszamy. Jak miód rozpuści się w mleku, to dodajemy znowu makaron i
dokładnie całość mieszamy. Do talerzy nalewamy zimne mleko
i na środku wkładamy miodowy, ciepły makaron.
rozgrzaną patelnię wlewamy miód. Jak zacznie twardnieć, to zdejmujemy patelnię z ognia i wlewamy 2 łyżki gorącego
(!) mleka i dokładnie mieszamy. Jak miód rozpuści się w mleku, to dodajemy znowu makaron i
dokładnie całość mieszamy. Do talerzy nalewamy zimne mleko
i na środku wkładamy miodowy, ciepły makaron.