Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Zupa na chlebie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupka wodzianka na szybko

Zupa na chlebie

Składniki:

Zupa na chlebie

 

  • woda -2 l
  • natka pietruszki -1 pęczek
  • czerstwy chleb -1 bochenek
  • maggi
  • sól i pieprz
  • boczek -400 g

Sposób przygotowania:

Zupa na chlebie
Wodę wlać do garnka, zagotować. Chleb kroić w drobną kosteczkę. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć. Rozłożyć usmażone skwarki boczku na każdym talerzu w równych porcjach i niewielkiej ilości tłuszczu wytopionego z boczku. Następnie dodajemy do każdego talerza garść pokrojonego chleba. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać. Chleb i boczek na talerzach zalać wrzątkiem, doprawić do smaku maggi, solą i pieprzem. Podawać od razu po przygotowaniu.

Tagi:

chleb