marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa na ostro.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Rybę pokroić w kostkę,a jarzyny i papryczkę posiekać.Dymkę ze szczypiorem posiekać,a ją zeszklić na maśle.Zalać wodą,doprawić i gotować 15 m

Zupa na ostro.

Składniki:

Zupa na ostro.

 

  • 30 dag.morszczuka,
  • 1 por,
  • 2 małe marchewki,
  • ostra papryczka,
  • 1/2 pęczka dymki,
  • cytryna,
  • kostka rosołowa,
  • 2 łyżki masła,
  • pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Zupa na ostro.
Rybę pokroić w kostkę,a ostrą papryczkę drobno posiekać,por i marchewkę pokroić na cienkie paseczki,cebulkę z dymki drobniutko posiekać,a szczypior pokroić na słupki.Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę,dodać marchewkę i por.Zalać w garnku litr wody,rozpuścić kostkę rosołową,doprawić solą i pieprzem.Gotować ok.15 min.Do wywaru jarzynowego dodać rybę
i gotować na małym ogniu ok.10 min.pod koniec gotowania dod-
-ać papryczkę,szczypiorek i sok z cytryny.