katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zupa na żołądkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa na podrobach w tym przypadku są to żołądki kurczaka. Dość szybka i prosta w przygotowaniu.

Zupa na żołądkach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa na żołądkach

 

Sposób przygotowania:

Zupa na żołądkach
Żołądki oczyszczamy, płuczemy i kroimy na drobniejsze kawałki. Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy umyte liście pora i natkę pietruszki. Dodajemy liść laurowy i solimy.

Gdy się chwilę pogotują dodajemy też marchew startą na dużych oczkach tarki. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy jasną zasmażkę zrobioną z masła i mąki.

Dodajemy majeranek, doprawiamy do smaku i troszkę razem gotujemy.
Zupa na żołądkach
Żołądki oczyszczamy, płuczemy i drobno kroimy.
Zupa na żołądkach
Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do zupy.

Tagi:

zupa podroby