eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami na żołądkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tym razem ugotowałam zupę pieczarkową z ziemniakami na żołądkach drobiowych. Wszystkim bardzo smakowała.

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami na żołądkach

Składniki:

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami na żołądkach

wywar

warzywa

  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • 8 dużych ziemniaków

pieczarki

dodatki

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami na żołądkach

przygotowanie wywaru

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami na żołądkach
Żołądki drobiowe ugotować, ostudzić i pokroić.

Żołądki umyć i włożyć do garnka. Dodać ziele angielskie, liście laurowe zalać wodą,posolić i gotować aż żołądki będą miękkie.

Ugotowane żołądki wyjąć łyżką cedzakową, ostudzić i pokroić.

przygotowanie pieczarek

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami na żołądkach
Oczyszczone pieczarki ewentualnie pokroić.

Pieczarki oczyścić i ewentualnie pokroić w zależności od wielkości.

przygotowanie cebuli

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami na żołądkach
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie jarzyn

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami na żołądkach
Obrame i umyte jarzyny pokroić w kostkę.

Marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę.

przygotowanie ziemniaków

Zupa pieczarkowa Eli z ziemniakami na żołądkach
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.

przygotowanie zupy

Na patelni roztopić masło, dodać pieczarki, cebulę, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć. Do wywaru dodać jarzyny, ziemniaki, pieczarki i gotować aż wszystko będzie miękkie. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać trochę zupy i dodać do pozostałej zupy.

Zagotować, dodać pokrojone żołądki i doprawić magii do smaku Zupę wylać do talerzy i podawać. Smacznego!