Sposób przygotowania:
Zupa krupnik na żołądkach z kurczaka
Żołądki dokładnie wymyć i oczyścić.
Włożyć do garnka,zalać zimną wodą i gotować pod przykryciem około 1 godziny, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz soli.
Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko podsmażyć na maśle.
Ugotowane żołądki wyjąc z garnka wystudzić i pokroić w mniejsze kawałki, a do wywaru dodać podsmażone warzywa.
Zagotować.
Wsypać kaszę wymieszać i gotować jeszcze około 30 minut, dodając pokrojone żołądki oraz doprawiając do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.
Młode małe ziemniaki obrać ze skórki , ugotować w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić, nałożyć na talerze i zalać krupnikiem.
Posypać poszatkowanym koperkiem i natką pietruszki.
Włożyć do garnka,zalać zimną wodą i gotować pod przykryciem około 1 godziny, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz soli.
Marchewkę, pietruszkę, seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko podsmażyć na maśle.
Ugotowane żołądki wyjąc z garnka wystudzić i pokroić w mniejsze kawałki, a do wywaru dodać podsmażone warzywa.
Zagotować.
Wsypać kaszę wymieszać i gotować jeszcze około 30 minut, dodając pokrojone żołądki oraz doprawiając do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.
Młode małe ziemniaki obrać ze skórki , ugotować w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić, nałożyć na talerze i zalać krupnikiem.
Posypać poszatkowanym koperkiem i natką pietruszki.
ewaeu
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję ,zawsze robię inaczej a teraz postanowiłam dać całe ziemniaczki, trochę inaczej;)
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Justyna.;)